Osobine koje traže poslodavci

Alati za upravljanje karijerom > Osobine koje traže poslodavci

Vjerojatno svi već znate da različiti poslovi zahtijevaju različite osobine radnika. No postoje i osobine koje poslodavci ističu kao ključne u mnogim zanimanjima!

Koje osobine radnik treba imati da bi bio privlačan većini poslodavaca? Riješi ovaj upitnik i otkrij koliko su one kod tebe razvijene. Rezultati ti mogu pomoći da upoznaš svoje jake strane i primjereno ih istakneš, kao i da provjeriš koje osobine možeš dodatno razviti.

Ključno je da upitnik ispunjavaš iskreno jer jedino tako tvoji rezultati mogu imati smisla. Dakle imaj na umu da se ne predstavljaš na intervjuu za posao, već da ovaj upitnik ispunjavaš kako bi bolje upoznao/upoznala sebe.

Započni…


Tvoji rezultati

Alati za upravljanje karijerom > Osobine koje traže poslodavci > Tvoji rezultati

Nadamo se da si iskreno odgovarao/odgovarala na pitanja iz upitnika! Pogledaj koliko imaš izražene ključne poželjne osobine radnika.

   Fleksibilnost i adaptibilnost
 
   Spremnost za učenje
 
   Kreativnost
 
   Profesionalna samosvijest
 
   Razumijevanje drugih
 
   Vještine komuniciranja
 
   Timski rad
 
   Slijeđenje autoriteta
 
   Vođenje
 
   Radni elan i motivacija
 
   Savjesnost
 
   Ustrajnost
 
   Pouzdanost i odgovornost
 
   Poštenje u radu
 
   Inicijativa i proaktivnost
 
   Planiranje i organiziranje
 
   Upravljanje vremenom
 
   Otpornost na stres
 
   Samostalnost u radu
 
   Rješavanje problema
 

Na ovom grafičkom prikazu vidi se koliko su kod tebe izražene ključne radne kompetencije. One radne kompetencije koje si procijenio/procijenila tipičnima za sebe prikazane su duljim vodoravnim stupcima, a kraćima one koje te ne opisuju toliko dobro. Razmisli o dobivenim rezultatima. Sve navedene kompetencije su poželjne osobine radnika na različitim poslovima i u većini zanimanja. Poslodavci na današnjem tržištu rada traže upravo one zaposlenike koji imaju izražene ove kompetencije. Zato posebno dobro pogledaj one osobine koje su kod tebe najmanje izražene. Na tim bi kompetencijama trebao/trebala poraditi kako bi povećao/povećala svoje izglede za zapošljavanje i radnu uspješnost. Detaljniji opis svake kompetencije možeš vidjeti ako staviš miša na nju.

Kako bi poboljšao/poboljšala neke od svojih kompetencija razmisli o programima usavršavanja, dodatnog obrazovanja ili drugim metodama osobnog razvoja koje bi ti mogle pomoći.
Kompetencije se stječu, mogu se naučiti i usvojiti te su dio cjeloživotnog učenja. Poboljšaj svoje radne kompetencije, povećaj svoju radnu uspješnost i izglede za zapošljavanje! Dobivene rezultate možeš pokazati možeš pokazati savjetniku za profesionalno usmjeravanje u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ili CISOK savjetniku. On/ona ti može pomoći da razviješ neke od kompetencija.
Za klijente Zavoda: Dobivene rezultate možeš pokazati savjetniku za profesionalno usmjeravanje u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ili CISOK savjetniku. On/ona ti može pomoći da razviješ neke od kompetencija. Može te uputiti na odgovarajuće programe usavršavanja, dodatno obrazovanje ili druge postupke osobnog razvoja koji ti mogu biti korisni. Kompetencije se stječu, mogu se naučiti i usvojiti te su dio cjeloživotnog učenja. Poboljšaj svoje radne kompetencije, povećaj svoju radnu uspješnost i izglede za zapošljavanje!

Portal e-Usmjeravanje nastao je u sklopu projekta „Novi pristupi HZZ-a u pružanju usluga klijentima“ kojeg je provodio WYG International Ltd. u konzorciju s tvrtkom ÖSB Consulting GmbH. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.