www.scroabble.eu

Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija

Alati za upravljanje karijerom > Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija

Dobrodošli!


Bez obzira na to biraš li školu ili studij, tražiš li posao ili razmišljaš o njegovoj promjeni, ovaj upitnik može ti pomoći da odabereš zanimanje koje bi ti dobro odgovaralo.

Za ispunjavanje upitnika trebat će ti 20-ak minuta. Prvo trebaš odgovoriti na 47 pitanja o svojim interesima i sklonostima, na temelju čega će ti sustav ponuditi zanimanja koja bi ti se mogla svidjetiZatim trebaš odgovoriti na 47 pitanja o svojim vještinama, znanjima i sposobnostima, nakon čega ćeš dobiti konačni savjet. Računalo će analizirati tvoje odgovore i predložit će ti nekoliko zanimanja koja bi ti mogla odgovarati s obzirom na tvoje interese i sklonosti te vještine, znanja i sposobnosti. Klikneš li mišem na bilo koje zanimanje s tog popisa, moći ćeš pročitati njegov opis – sadržaj tipičnih poslova, potrebno obrazovanje, poželjne osobine radnika i slično.

Naravno, računalo ti može dati dobar savjet samo ukoliko sebe opišeš iskreno! 


Napomena:

Ovaj je upitnik vlasništvo Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, a razvijen je u sklopu projekta „Novi pristupi HZZ-a u pružanju usluga klijentima", financiranog sredstvima Europske Unije. Ovaj upitnik ne može posve zamijeniti profesionalnog savjetovatelja. Ukoliko želiš, za potpuniji dijagnostički postupak i savjet obrati se službi za profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili CISOK centrima.

Ako ste nezaposlena osoba prijavljena u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje i registrirana na portalu Burza rada, možete se prije ispunjavanja upitnika prijaviti na portal kako bi se Vaše ispunjavanje upitnika zabilježilo kao jedna od aktivnosti traženja posla kod Vašeg savjetnika za zapošljavanje. Prijaviti se možete pritiskom na „Prijava“ u gornjem desnom kutu ekrana.

Portal e-Usmjeravanje nastao je u sklopu projekta „Novi pristupi HZZ-a u pružanju usluga klijentima“ kojeg je provodio WYG International Ltd. u konzorciju s tvrtkom ÖSB Consulting GmbH. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.