Tko vam može pomoći u upravljanju karijerom?

U današnje vrijeme odluke povezane s karijerom ponekad nisu nimalo lake. Neki korisnici pronaći će na portalu e-Usmjeravanje informacije koje su im potrebne dok će drugima koristiti alati za upravljanje karijerom. Ako na ovom portalu niste našli potrebne informacije, preporučujemo vam da se obratite službama koje nude različite oblike pomoći.

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ)

HZZ nudi informiranje, posredovanje posla, savjetovanje, radionice za učenje vještina i druge oblike podrške građanima u izboru zanimanja, traženja posla i razvoju svoje karijere. Katalogu usluga koji se razlikuje s obzirom na ciljanu skupinu usluga moguće je pristupiti ovdje

Centri za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK)

  • CISOK centri nude besplatnu pomoć o pitanjima razvoja karijere svim građanima 
  • CISOK centri se nalaze u sljedećim gradovima: Bjelovar, Dubrovnik, Karlovac, Koprivnica, Osijek, Požega, Split, Slavonski Brod, Šibenik, Varaždin, Vukovar, Zadar i Zagreb
  • CISOK centri organiziraju interesantna događanja - od prezentacija pojedinačnih zanimanja, do radionica o traženju posla, poduzetništvu itd.

EURES

Informacije o slobodnim radnim mjestima u drugim državama EU-a.

Studentska savjetovališta

U okviru sveučilišta djeluju studentska savjetovališta, koja studenta savjetuju o nošenju s izazovima povezanima sa studijem, karijernim razvojem, životnim vještinama i osobnim poteškoćama.

Stručne službe škola

Osnovne i srednje škole također učenicima pružaju informacije i usluge usmjeravanja o izboru zanimanja i sljedeće faze obrazovanja. Više informacija možete dobiti kod učitelja i savjetnika u školi.

Portal Garancija za mlade

Garancija za mlade je novi pristup u rješavanju pitanja nezaposlenosti mladih osoba u zemljama Europske unije. To konkretno znači dobivanje kvalitetne ponude u roku od 4 mjeseca od trenutka napuštanja ili završetka obrazovanja ili ulaska u nezaposlenost, bez obzira je li osoba prijavljena u zavodu za zapošljavanje ili ne. Kvalitetna ponuda odnosi se na:

  • ponudu za posao 
  • ponudu naukovanja, odnosno vježbeništva i pripravništva
  • nastavka obrazovanja.

U Republici Hrvatskoj paket Garancija za mlade primjenjuje se na sve osobe mlađe od 30 godina s ciljem njihove što brže aktivacije na tržištu rada, iako sama Garancija za mlade ne garantira zapošljavanje. Više informacija možete naći na mrežnoj stranici Garancija za mlade na portalu GZM.

Portal e-Usmjeravanje nastao je u sklopu projekta „Novi pristupi HZZ-a u pružanju usluga klijentima“ kojeg je provodio WYG International Ltd. u konzorciju s tvrtkom ÖSB Consulting GmbH. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.