Nisam još donio odluku kamo nakon osnovne škole

Kompas karijere > Učenici > Učenici osnovnih škola > Nisam još donio odluku kamo nakon osnovne škole

  • Neki tvoji vršnjaci već neko vrijeme znaju što žele biti u životu. Netko želi biti automehaničar, netko liječnik, sportaš i u toj namjeri će i uspjeti ako imaju prave sposobnosti i volju. Ali takvi su rijetki, većina razmišlja o više zanimanja, škola ili samo žele završiti neku srednju školu. Ako još nisi odlučio kamo nakom osnovne škole, ili ako nisi siguran u svoju odluku, možeš koristiti alat Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija. Taj upitnik pomoći će ti dobiti jasniju sliku o svojim interesima i osobinama i o zanimanjima koja najviše odgovaraju tvojim interesima i osobinama.
  • Ako i nakon rada s Mojim izborom budeš imao neke dileme oko izbora zanimanja ili škole, obrati se za pomoć stručnim savjetnicima u CISOK i drugim službama koje su za to specijalizirane. Informacije o tim službama naći ćeš na Tko vam može pomoći u upravljanju karijerom?.

Portal e-Usmjeravanje nastao je u sklopu projekta „Novi pristupi HZZ-a u pružanju usluga klijentima“ kojeg je provodio WYG International Ltd. u konzorciju s tvrtkom ÖSB Consulting GmbH. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.