Zapošljavanje u EU

Zapošljavanje > Zapošljavanje u EU

Prekogranična mobilnost radne snage jedna je od karakteristika današnjeg tržišta rada. Mnogi radnici i tražitelji posla zainteresirani su i odlučuju se za rad u inozemstvu. Bilo da tražite novi izazov ili međunarodno radno iskustvo, HZZ vam omogućuje uvid u široku mrežu informacija i kontakata.

 Tražite posao u drugim zemljama Europske unije?

U tome vam može pomoći Europski portal EURES – mreža javnih zavoda za zapošljavanje država članica Europskog gospodarskog prostora i Švicarske. EURES za vas može posredovati prilikom traženja posla, ali isto tako pruža usluge informiranja i savjetovanja. 

 Ovdje možete pronaći informacije o slobodnim radnim mjestima u drugim državama EU:

 

 Informacije o tome što vam EURES može pružiti pronaći ćete na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje:

 Europass uključuje europski životopis (CV) i druge dokumente koji su korisni kod traženja posla u drugim državama EU:

 

Europass označava skupinu dokumenata koji pomažu europskim državljanima da jasno i pregledno predstave svoja postignuća i kvalifikacije. Osobitu važnost na cijelom kontinentu ima Europass CV obrazac s kojim se možete profesionalno predstaviti domaćim i inozemnim poslodavcima. 

Portal e-Usmjeravanje nastao je u sklopu projekta „Novi pristupi HZZ-a u pružanju usluga klijentima“ kojeg je provodio WYG International Ltd. u konzorciju s tvrtkom ÖSB Consulting GmbH. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.