Kako mogu tijekom školovanja upoznati zanimanja?

Kompas karijere > Učenici > Učenici srednjih škola > Kako mogu tijekom školovanja upoznati zanimanja?

Svi mi imamo određenu sliku o pojedinim zanimanjima. Međutim, rijetko imamo sve informacije o tome koje sve zadatke neki posao obuhvaća. Kako biste dobili jasniju sliku o tome što vam odgovara i u čemu biste mogli biti dobri, korisno je već u srednjoj školi istražiti zanimanja. Kako možete to napraviti? Portažite zanimanja koja vas zanimaju u Opisima zanimanja. Za svako zanimanje potrebne su određene osobine. Posjedujete li osobine koje traže u određenom zanimanju? Ako ste u opisima dobili potvrdu vaših razmišljanja, to vjerojatno znači da ste na pravom putu.

Ako vam informacije o zanimanjima nisu olakšale odluku o odabiru zanimanja, kliknite na Nisam još donio odluku kamo nakon srednje škole.

Portal e-Usmjeravanje nastao je u sklopu projekta „Novi pristupi HZZ-a u pružanju usluga klijentima“ kojeg je provodio WYG International Ltd. u konzorciju s tvrtkom ÖSB Consulting GmbH. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.