Nisam još donio odluku kamo nakon srednje škole

Kompas karijere > Učenici > Učenici srednjih škola > Nisam još donio odluku kamo nakon srednje škole

Srednjoškolci se u završnom razredu nađu pred velikom odlukom: hoću li studirati ili tražiti posao. Učenicima gimnazije se nude brojne mogućnosti pa im je odluka dodatno otežana. Ako još niste odlučili kamo nakon srednje škole ili niste sigurni u svoju odluku, možete koristiti alat Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija. Taj upitnik pomoći će vam da dobijete jasniju sliku o vašim interesima, kompetencijama i o zanimanjima koja vam najviše odgovaraju.

Nadamo se da vam je upitnik "Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija" pomogao dobiti bolju sliku vaših osobina. Osim tih osobina poslodavci traže i tzv. "meke vještine", koje su relevantne za većinu zanimanja. Odgovor na pitanje imate li te vještine možete dobiti ako ispunite upitnik Koje osobine traže poslodavci?

Kad ispunite navedene upitnike  napravite Plan karijere koji uključuje postavljanje cilja i aktivnosti potrebnih za postizanje navedenog cilja.

Preporučujemo da se u svojoj odluci posavjetujete sa savjetnicima koji vam mogu pomoći. Informacije o ustanovama i savjetnicima naći ćete na Tko vam može pomoći u upravljanju karijerom?

Portal e-Usmjeravanje nastao je u sklopu projekta „Novi pristupi HZZ-a u pružanju usluga klijentima“ kojeg je provodio WYG International Ltd. u konzorciju s tvrtkom ÖSB Consulting GmbH. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.