Koje zanimanje da odaberem?

Kompas karijere > Učenici > Učenici osnovnih škola > Koje zanimanje da odaberem?

  • Dragi učeniče, vrijeme odluke o izboru srednje škole je pred tobom. Koje zanimanje odabrati? Za koju se školu odlučiti? Odgovori na ova pitanja nisu uvijek jednostavni. Radi se o jednoj od najznačajnijih odluka u tvom životu, stoga je važno učiniti sve kako bi donio najbolju moguću odluku. Odgovore na ova pitanja naći ćeš na stranici Kamo nakon osnovne škole?.
  • Pri odabiru škole nije važno samo koji obrazovni program ćeš izabrati, nego što taj obrazovni program pruža u budućnosti. Bilo bi dobro upoznati se sa zanimanjem, odnosno detaljno proučiti potencijalna zanimanja. Informiraj se koji bi to bili opisi poslova sa završenim pojedinim obrazovnim programom te gdje se sve možeš zaposliti s tim zanimanjem. Potraži zanimanja koja su ti interesantna u Opisima zanimanja gdje ćeš više saznati i o uvjetima rada.

    Svako zanimanje traži neke specifične osobine. Imaš li osobine koje se traže u nekom zanimanju? Ako si u opisima dobio potvrdu svojih razmišljanja, možda to znači da si na pravom putu.

  • Ako ti informacije o zanimanjima nisu olakšale tvoje odluke o zanimanju, klikni na Nisam još donio odluku kamo nakon osnovne škole.

Portal e-Usmjeravanje nastao je u sklopu projekta „Novi pristupi HZZ-a u pružanju usluga klijentima“ kojeg je provodio WYG International Ltd. u konzorciju s tvrtkom ÖSB Consulting GmbH. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.