Koju srednju školu da odaberem?

Kompas karijere > Učenici > Učenici osnovnih škola > Koje srednju školu da odaberem?

  • Dragi učeniče, vrijeme odluke o izboru srednje škole je pred tobom. Koje zanimanje odabrati? Za koju se školu odlučiti? Odgovori na ova pitanja nisu uvijek jednostavni. Radi se o jednoj od najznačajnijih odluka u tvom životu pa je važno učiniti sve kako bi donio najbolju moguću odluku. Odgovore na ta pitanja naći ćeš na stranici Kamo nakon osnovne škole?.
  • Klikom na Srednje škole doći ćeš do popisa svih srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Popis je napravljen za svaku županiju. Klikom na poveznicu doći ćeš do mrežne stranice svake škole. Kod izbora škole treba imati u vidu da se neki učenici u izboru srednje škole vode savjetima prijatelja i odlučuju da će zajedno krenuti u daljnje obrazovanje. Vodi računa da odlučiš što je najbolje za tebe. Možda je određena škola idealan odabir za tvog prijatelja, ali ne i za tebe i obratno. Također, nemoj birati školu samo po kriteriju blizine, nego onu koja najbolje odgovara tvojim interesima, sposobnostima i željama.
  • Ovdje možeš dobiti i informacije o učeničkim domovima, mogućnostima za obavljanje prakse i servisima za zapošljavanje srednjoškolaca.
  • Ako nisi siguran koja bi škola bila prava za tebe, klikni na Nisam još donio odluku kamo nakon osnovne škole.

Portal e-Usmjeravanje nastao je u sklopu projekta „Novi pristupi HZZ-a u pružanju usluga klijentima“ kojeg je provodio WYG International Ltd. u konzorciju s tvrtkom ÖSB Consulting GmbH. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.