Moram nešto promijeniti u svojoj karijeri

Kompas karijere > Nezaposleni > Moram nešto promijeniti u svojoj karijeri

Gdje i kako početi?

Preporučujemo vam da krenete sljedećim koracima:

  • Analizirajte svoje interese, znanja, vještine, osobine. To možete učiniti pomoću Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija. Nakon ispunjavanja upitnika dobit ćete rezultat, odnosno listu zanimanja koja vam najviše odgovaraju.
  • Pogledajte postoje li slobodna radna mjesta za zanimanja koja vam najviše odgovaraju.
  • Osim određenih kvalifikacija i stručnih znanja poslodavci traže i takozvane "meke vještine" (timski rad, komunikacija, pouzdanost itd.). Koje su to vještine i koliko su kod vas razvijene, saznat ćete ako ispunite upitnik Osobine koje traže poslodavci.
  • Usporedite vaše interese i osobine (rezultate upitnika) s mogućnostima koje vam stoje na raspolaganju.
  • Donesite odluku o vašoj budućoj karijeri i napravite Karijerni plan, koji će uključivati aktivnosti za postizanje cilja.
  • Ako smatrate da je to potrebno, o svojoj odluci porazgovarajte sa savjetnikom za profesionalno usmjeravanje u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ili sa CISOK savjetnikom.

 

Želim tražiti posao u drugim zemljama Europske unije

Zainteresirani građani ovdje mogu dobiti informacije o zapošljavanju u drugim državama EU.

Portal e-Usmjeravanje nastao je u sklopu projekta „Novi pristupi HZZ-a u pružanju usluga klijentima“ kojeg je provodio WYG International Ltd. u konzorciju s tvrtkom ÖSB Consulting GmbH. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.